Sophia Kinderziekenhuis

Aanmelden bij binnenkomst

Komt u als patiënt voor de eerste keer in het Sophia Kinderziekenhuis, meldt u zich dan bij de inschrijvingsbalie om alle gegevens in orde te maken. U krijgt vervolgens een dagticket.

Zijn uw gegevens al bij ons bekend, dan kunt u een dagticket halen bij een van de aanmeldzuilen. Die treft u na binnenkomst aan bij de ingangen van ons ziekenhuis, in de Arcade, Passage en op het Plein. Er zijn ook twee aanmeldzuilen bij de ingang van het Ba-gebouw. Uitleg hierover staat ook in de afsprakenbrief of oproepbrief die u thuis heeft ontvangen.

Legitimatie

Bij de aanmeldzuil moet u uw legitimatiebewijs tonen (rijbewijs, paspoort of ID-kaart). Als de gegevens niet correct of volledig zijn, wordt u via de aanmeldzuil verzocht voor of na uw afspraak of opname naar een inschrijfbalie te gaan. Heeft u geen BSN of verzekering, dan ontvangt u geen dagticket en wordt u direct verwezen naar de inschrijfbalie.

Dagticket

Op het dagticket zijn al uw geplande afspraken of opnames zichtbaar (met uitzondering van administratieve afspraken en telefonische consulten). Alle afspraken voor deze dag staan op het dagticket. De afspraak- of opnamespecificaties (datum, tijd, spreekuur, specialisme) die in de afsprakenbrief of oproepbrief zijn vermeld, staan ook op het dagticket.

Route

Op het dagticket staat per afspraak of opname de route die u kunt volgen. Deze route is voor een afspraak als volgt weergegeven: gebouw Xx, etage X, balie polikliniek XX. Voor een opname is dat: gebouw Xx, etage X, balie afdeling XX.

Let op...

Op het dagticket staat uw looproute. De gebouwcode die op het dagticket staat, kan echter afwijken van de gebouwlocatie van de polikliniek. Zo wordt u door de looproute naar het juiste liftplein gestuurd om bij de juiste afdeling uit te komen.
Als voor u een afspraak wordt gepland nadat u het dagticket heeft opgehaald, dan staat deze afspraak niet op het dagticket, maar kunt u zich wel met de barcode op het dagticket aanmelden voor deze afspraak bij een aanmeldzuil op de betreffende locatie.

Op de afdeling

U kunt eventueel ook via indexborden in het Erasmus MC het specialisme opzoeken. Op de borden staan de looproutes op basis van ‘gebouw’ en ‘etage’ weergegeven. Bent u eenmaal op de juiste verdieping aangekomen, dan hoeft u niet opnieuw naar een aanmeldzuil, maar kunt u zich met uw dagticket melden bij een baliemedewerker.

Aanmeldzuil Sophia