Sophia Kinderziekenhuis

Afspraak maken of wijzigen

Telefonisch een afspraak maken

Een afspraak maken kan telefonisch. De telefoonnummers vindt u bij de betreffende polikliniek of in dit overzicht. Hierin staan de telefoonnummers van de poliklinieken waarmee u een afspraak kunt maken.

De poliklinieken werken met een keuzemenu. Om u zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen, vragen wij u het hele menu af te luisteren voordat u een keuze maakt.

In de 'Wachtlijst Erasmus MC-Sophia' kunt u zien hoe snel u bij de polikliniek terechtkunt.

Wat heeft u nodig?

U heeft een verwijsbrief nodig van de huisarts of medisch specialist. Zonder deze verwijsbrief kunnen wij geen afspraak voor u maken. Ziekenhuiszorg kan voor u financiële gevolgen hebben. Als uw verzekeraar geen contract heeft met het Erasmus MC, betaalt u mogelijk een deel van de kosten van uw behandeling zelf. Als er wel een contract is, hangt het van uw polis af of u de behandeling vergoed krijgt. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden voor vergoeding, vóórdat u een afspraak maakt.
 
Wilt u de volgende gegevens bij de hand houden als u een afspraak wil maken of wijzigen:

  • geboortedatum van uw kind
  • eventueel patiëntnummer
  • specialisme en specialist
  • inschrijfnummer ziektekostenverzekering van uw kind
  • uw adresgegevens
  • gegevens van uw huisarts en uw apotheek

Annuleren of wijzigen van een afspraak

Bent u op de afgesproken datum verhinderd, geef dit dan bij voorkeur door via het online formulier of per e-mail: poli.administratie.sophia@erasmusmc.nl.

U kunt ook bellen. Vermeld duidelijk naam en patiëntnummer van uw kind en datum en tijdstip van uw afspraak. Annuleer s.v.p. uw polikliniekafspraak minstens 24 uur van tevoren. Anders moeten wij helaas kosten in rekening  brengen. U krijgt een nieuwe afspraakbrief thuisgestuurd.

Klik hier voor algemene informatie over een afspraak maken, annuleren of wijzigen.