Sophia Kinderziekenhuis

Voorzieningen

Het Erasmus MC-Sophia heeft diverse voorzieningen om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Erasmus MC - Algemeen - Daktuin 1

Daktuinen

Op de achtste verdieping bevinden zich de daktuinen van het Erasmus MC. Bekijk de vlog op YouTube voor een impressie. 

Golfkarren

Tussen de twee ingangen Wytemaweg en Zimmermanweg rijden twee golfkarren heen en weer. Zij stoppen bij alle ingangen én waar dat wordt gevraagd, zodat u kunt in- en uitstappen.

Horeca

 • Restaurant KADE 80 in de Passage is open van maandag tot en met donderdag van 10.00 - 19.00 uur, op vrijdag van 10.00 - 15.00 uur. 
 • Restaurant DOK 10 aan het Plein is open van maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 21.00 uur, in het weekend van 8.00 - 19.00 uur.
 • In beide restaurants kunt u alleen met pinpas betalen. In DOK 10 kunt u van 7.30 - 10.00 uur terecht voor ontbijtbuffet en tot 20.00 uur voor een lunch of warme maaltijd.

Bekijk ook de afwijkende openingstijden van KADE 80 en DOK 10.

Hotels

In het overzicht ziet u met welke hotels het Erasmus MC overeenkomsten afgesloten heeft tegen een gunstige prijs en/of voorwaarden. U kunt zelf een kamer reserveren.

Internet

Het Erasmus MC biedt u gratis toegang tot internet via het draadloze wifi-netwerk 'Hotspot'. Verbind uw apparaat met het netwerk, open een webbrowser en ga naar een willekeurige website. U ziet dan een pagina waar u akkoord moet gaan met enkele gedragsregels en voorwaarden, waarna de verbinding tot stand komt.

Kosten voor voorzieningen

 • Bij ons hoeft u niet te betalen voor televisie, radio en internet.
 • U kunt gratis koffie en thee halen uit de automaat in de ouderkamer.
 • U kunt parkeren tegen betaling.

Mobiele telefoon

Wij vragen u uw mobiele telefoon in het ziekenhuis op stil- of trilstand te zetten. Praat tijdens het bellen niet te hard en zoek een plek uit waar u zo min mogelijk mensen stoort. Op sommige plekken staat aangegeven dat u niet mobiel mag bellen.

OV-oplaad- en ophaalautomaat

Deze staat in de Passage, in boekhandel AKO. Voor het laden van saldo of bestelde reisproducten/abonnementen op uw OV-chipkaart kunt u hier terecht.

Boekhandel AKO is open maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 19.00 uur en op zaterdag van 9.30 - 17.00 uur.

Poliklinische apotheek

Deze vindt u in de Passage. U kunt er met uw recept medicatie ophalen. Er zijn ook zelfzorgmiddelen zonder recept verkrijgbaar, zoals pijnstillers, pleisters, zalven en middelen tegen allergie. Open maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 18.00 uur. Telefoonnummer (010) 703 04 24.

Post

In ons ziekenhuis wordt elke dag post bezorgd. Wilt u post versturen, denk dan aan de juiste adressering. Gebruik de volgende adressering: Erasmus MC, naam patiënt, kamernummer, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam.

Rolstoelen

U kunt een rolstoel gebruiken door een muntstuk van € 2 in het muntslot te doen. Wanneer u de rolstoel weer terugzet, ontvangt u uw geld retour.

Ronald McDonald Speeldek

Voor broertjes en/of zusjes van 0 tot 10 jaar is er gratis opvang bij het Ronald McDonald Speeldek op het Plein. Open maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. Reserveren is noodzakelijk, op telefoonnummer (010) 310 81 20.

Particuliere giften en donaties van bedrijven betalen de werking van het Speeldek. Een vrijwillige bijdrage is daarom altijd welkom.

Rookabri

Roken is verboden in het ziekenhuis. U kunt roken in de rookabri buiten, beneden aan de trap bij de ingang Wytemaweg.

Stiltecentrum

Het stiltecentrum van het Erasmus MC-Sophia is een ruimte waar u even tot rust kunt komen, mediteren, bidden of een kaarsje kunt branden. Voor islamitische gelovigen is er in het stiltecentrum een naar het oosten gerichte gebedsruimte.

U vindt het stiltecentrum op de eerste etage, Sk-1250.

Tolk

Als u gebruik wilt maken van de diensten van een tolk, geef dit dan ruim van tevoren aan op de polikliniek waar u een afspraak heeft.

Winkels

 • Winkel 'De Twee Beren'
  Op het Plein -  voor koffie, broodjes, soep, fruit, frisdrank, lectuur en speelgoed. Open tot 20.00 uur.
 • AH ‘to go’
  In de Passage. Open maandag tot en met vrijdag van 7.00 - 20.00 uur, op zaterdag van 9.30 - 17.00 uur.
 • Drogisterij ETOS
  Op het Plein en in de Passage.
  Open maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 18.00 uur en op zaterdag van 12.00 - 17.00 uur. U kunt alleen met pinpas betalen. 
 • Boekhandel AKO
  In de Passage. Open maandag tot en met donderdag van 8.00 - 19.00 uur, vrijdag van 8.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. U kunt contant of met pinpas betalen.

Erasmus MC - Algemeen - Golfkar 1