Sophia Kinderziekenhuis

Nieuws

Nieuw voorplein bijna af

29 maart, 2018

De werkzaamheden aan het Dr. Molewaterplein zijn zo goed als klaar. Vlak voor de oplevering is op woensdag 28 maart voor de Ingang Wytemaweg een boom geplant.

Hijskraan
De zilveresdoorn hing al te wachten aan een hijskraan. Eenmaal in de grond geplant, werd er zand over de wortels gegooid door lid van de Raad van Bestuur Joke Boonstra, en demissionair wethouder Joost Eerdmans. Leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium namen de scheppen over en gingen fanatiek verder.

Verhuizen
"Het is nu relatief rustig op het plein, maar dat gaat veranderen. Half mei gaan we verhuizen. Dat betekent dat onder andere veel medewerkers en patiënten van de locatie Daniel den Hoed hiernaartoe komen. Dan zullen er per dag zo'n 15.000 mensen via dit plein binnenkomen", lichtte Boonstra toe.

Architecten
Het ontwerp van het Dr. Molewaterplein is gemaakt door landschapsarchitecten Juurlink en Geluk, in opdracht van de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het plein. De verwachting is dat half april de oplevering plaatsvindt.

Zebrapaden?
Volgens het AD is de meestgestelde vraag over het nieuwe plein: 'Waar zijn de zebrapaden?' Die komen er niet.