Sophia Kinderziekenhuis

Nieuws

Lichtjes voor Sophia

21 juni, 2018

Basisscholen en verenigingen kunnen ook dit jaar weer meedoen aan Sophia's Lichtjestocht, die in december plaatsvindt.

Steun voor de kinderen

De lampionnenoptocht werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd, als nieuwe activiteit van de jaarlijkse inzamelingscampagne Lichtjes voor Sophia. Meer dan dertienduizend basisschoolleerlingen liepen toen mee. De tocht is onderdeel van de jaarlijkse Lichtjesactie, waarbij je een lichtje kan kopen in de kerstboom voor het ziekenhuis. De tocht kan in de eigen woonplaats en op een zelfgekozen dag in december worden gehouden, als steunbetuiging voor alle kinderen in het Sophia.

"In één woord geweldig! Het was een enorm sfeervolle tocht met een mooie opbrengst voor het Sophia"
- Sharda Chotkoe, leerkracht Paus Joannesschool Rotterdam

Aanmelden

Scholen en verenigingen die willen deelnemen, kunnen zich tot en met 1 oktober aanmelden door een mail te sturen aan cseijkens@vriendensophia.nl, onder vermelding van het aantal kinderen dat wil meedoen. Er zijn geen kosten verbonden aan de actie: de lampionnen worden gesponsord.

App als lichtpunt

Het geld dat met de actie wordt ingezameld, gaat naar de ontwikkeling van een app. De kinderen in het Sophia kunnen die als een soort dagboekje gebruiken. Ook zit in de app een aantal uitdagende opdrachten - ontwikkeld door wetenschappers, kinderen en gamedesigners - om de kinderen afleiding te bieden en hen te leren omgaan met hun emoties. Ook kunnen ze via de app indien nodig hulp inroepen.

Meer weten?

Meer informatie over de actie? Neem contact op met Chrisje Seijkens via 010 - 703 69 94.

Lichtjes voor Sophia