Sophia Kinderziekenhuis

Nieuws

Onderwijsprijs voor Sophia-docent

02 juli, 2018

In het Onderwijscentrum van het Erasmus MC zijn de beste geneeskundedocenten van het jaar bekendgemaakt. Patricia Kalkman, kinderarts in het Sophia, werd verkozen tot Docent van het Jaar.

De beste

De MORE Onderwijsprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de beste docenten van jaar 1 en 2 en 3. In de editie 2017 - 2018 werd Patricia Kalkman uitgeroepen tot beste docent van jaar 3. Ook de algehele titel was voor haar. Prof. Bob Zietse en dr. Paul van Daele, beiden van de afdeling Inwendige Geneeskunde, werden tot de besten uitgeroepen voor jaar 1 en 2.

Benaderbaar

De uitreiking was op dinsdag 19 juni. Op het podium werden de kwaliteiten van de uitverkoren docenten benoemd. Kwalificaties waren onder meer: 'benaderbaar voor studenten' en 'erg goede colleges en ook daarbuiten sterk betrokken bij het onderwijs'.

"Ik hoop dat we nog heel veel kunnen verbeteren"

Shaken

Kalkman, die werkt op de afdeling Kindergeneeskunde, reageerde verrast op haar uitverkiezing: "Ik sta echt werkelijk helemaal te shaken! Dit is het laatste waarop ik gerekend had, omdat je altijd denkt dat mensen een of andere oeuvreprijs krijgen en ook verdienen. Ik hoop dat we nog verder aan mijn oeuvre kunnen werken en vooral heel veel kunnen verbeteren. Ik heb geen stem meer."

Wall of Fame

De MORE Onderwijsprijs wordt sinds 2002 - 2003 door Rotterdamse geneeskundestudenten toegekend en heeft inmiddels een digitale Wall of Fame.

Kalkman-Onderwijsprijs